Hírek

Hétvégi programajánló

2023 08 14.

Szilvásváradon már péntek este egy éjszakai túrával indítjuk a hétvégét. Regős József vezetésével a Millenniumi-tanösvényen, több megállóval érjük el a Kalapat-tetőn a kilátót. Útközben  többek között szó esik majd a csillagokról, a Bükk különlegességeiről és amiről még majd kérdezik a résztvevők Mókus-bácsit. A Millenniumi kilátó teraszáról sötétben igazán különleges élmény lesz letekinteni a környékbeli és égi fényekre egyaránt. A túra vége felé bátorságpróbát is tartunk... erről részleteket csak a helyszínen árulhatunk el. 

A túra részletei: Éjszakai túra és csillagles Millenniumi kilátónál


Szombat este pedig a Lipicai Lovasközpontba invitáljuk a Kedves Vendégeket, ahol a hagyományos éjszakai lovasgála egyes jelenetei hazánk lovas történelmét és jelenét hivatottak bemutatni, mely legfontosabb epizódjai a ménesgazdasághoz kapcsolódva a lipicai fajta rendkívül hányattatott, ám annál dicsőbb sorsát tárja a nézőközönség elé évről évre új elemekkel színesítve. Az idén harmadszor megrendezésre kerülő gálaműsort a világbékének fogjuk ajánlani!

Részletek és jegyelővétel: A Lipicai - Nemzetközi Történelmi Lovas Gála


V
asárnapra pedig ajánljuk a szilvásváradi kötelező programot, a Szalajka-völgyet. Kiránduljanak vagy túrázzanak a környéken, ehhez minden szükséges információt megtalálnak a weboldalunkon.

Túraútvonalak
Kisvasút menetrend
Séta a Szalajka-völgyben

Ha esetleg esős idő lenne a három nap során, ajánljuk a nemrég megújult hely- és őstörténeti kiállítóhelyünket és az archeoparkot. Több órás programot is jelenthet az egész család számára az Orbán Ház Helytörténeti Kiállítóhely és Archeopark.

 

Szilvásvárad minden évszakban gyönyörű!

© 2023 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение