Hírek

Megy a gőzős, megy a gőzös... Szalajkába

2017. jún. 23.

Szombaton közlekedik a Szilvi gőzös és zenél a Marching Jazz Band. Továbbra is vannak lezárt részei a Szalajka-völgynek, de ennek ellenére érdemes Szilvásváradra látogatni ezen a hétvégén is!

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye
2017. június 23.

Az előttünk álló hétvégén az ország területén számíthatunk napsütésre, magas UV-B sugárzásra, némi csapadékra és nyári melegre. Ideális nyári kiránduló idő lesz, és az erdeink árnyékos fái alatt túrázni is érdemes. Aki szabadtéri programot tervez, az EGERERDŐ Zrt. működési területén az alábbiakra számíthat.

Az erdészeti és turistaútjaink egy kivételével járhatók mind a Mátrában és a Bükkben is. A sokak által kedvelt turisztikai célponthoz, az Istállós-kői-barlanghoz, a Gloriette-tisztásról induló turistaút nem járható. (A Szabadtéri Erdei Múzeum sem látogatható még.)
Van viszont számos ok, hogy ellátogassanak Szilvásváradra. Szombaton utazzanak a „Zenélő vonatokon a Marching Jazz Band-del. Ezen a napon a Szilvi gőzös is közlekedik.   

A Mátravasút vonatai mindkét vonalon, Gyöngyös-Mátrafüred valamint Gyöngyös – Szalajka-ház menetrend szerint közlekednek.
Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal remek piknikező helyre látogathatnak és megtekinthetik a Vöröskő-völgyi erdei tanösvényt, de ne felejtsék, hogy országos tűzgyújtási tilalom van érvényben!  
Útakadályokról nincsen tudomásunk, ettől függetlenül előfordulhat egy-egy bedőlt törzs illetve koronarész az ösvényeken. Sok, korábban meggyengült fa ugyanis eseti jelleggel ledőlhet/ett a legutóbbi ellenőrzésünk óta és ez akár később is bekövetkezhet.
Amennyiben komolyabb akadályozó tényezővel találkoznak, kérjük, hogy értesítsék erdészeti társaságunkat. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo

Kellemes nyári, erdei élményeket kívánunk!
Egererdő Zrt.

 

 

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.