Hírek

Megkezdődött a barlanghoz vezető út tisztítása

2017. júl. 28.

Az előttünk álló hétvégén változékony időjárásra számíthatunk, lesz napsütés, zápor, zivatar, de bizonyosan lesznek olyan időszakok is, amikor érdemes túrázni. Az erdei környezetben test és lélek is felüdülhet.
Aki szabadtéri programot tervez, az EGERERDŐ Zrt. működési területén az alábbiakra számíthat.
Az erdészeti és turistaútjaink egy kivételével járhatók, bár a zivatarokkal tarkított hét után sáros, felázott talajra is számíthatnak mind a Mátrában és a Bükkben is. Örömmel jelezzük, hogy az Istállós-kői-barlanghoz, a Gloriette-tisztásról vezető turistaút felszabadítása megkezdődött, de még mindig nem járható. A munka befejezését jelezni fogjuk. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút utasai részére így a faluba vezető út mentén ajánljuk természeti látványosságainkat és a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot.

A Szabadtéri Erdei Múzeum sem látogatható még.

A Mátravasút vonatai Gyöngyös-Mátrafüred és a Gyöngyös-Szalajkaház vonalon menetrend szerint közlekednek.
Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal remek piknikező helyre látogathatnak és megtekintik a Vöröskő-völgyi erdei tanösvényt, de ne felejtsék, hogy országos tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ennek értelmében tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon. Mégsem kell azonban reggeli kávé és meleg étel nélkül maradniuk az erdőben túrázóknak, hiszen – az erdőtörvény alapján – gáz égőfejet és zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszközt használhatnak, noha ezekkel is fokozott óvatossággal kell eljárniuk.
Útakadályokról nincsen tudomásunk, ettől függetlenül előfordulhat egy-egy bedőlt törzs illetve koronarész az ösvényeken. Sok, korábban meggyengült fa ugyanis eseti jelleggel ledőlhet/ett a legutóbbi ellenőrzésünk óta és ez akár később is bekövetkezhet.
Amennyiben komolyabb akadályozó tényezővel találkoznak, kérjük, hogy értesítsék erdészeti társaságunkat. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo
Kellemes nyári, erdei élményeket kívánunk!

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye

2017. július 28.

 

 

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.