Hírek

Kirándulók figyelmébe

2017. nov. 24.

Közszolgálati közlemény 2017.11.24.
Az ősz utolsó hétvégéjét még érdemes kihasználni egy frissítő erdei túrára még a nagy hideg megérkezése előtt. Turistaútjaink járhatóak, a felázott talaj viszont több helyen nehezíti a mozgást.
Kisvasút
Hétvégén még a Szilvásváradi Erdei Vasút menetrend szerint várja a kirándulókat. A többi vasutunk már csak a Mikulás járatok alkalmával fog közlekedni, amire még most is lehet regisztrálni. Jó hír, hogy a Mikulás járatok előzetes regisztrációja szerint az éves utaslétszám eléri a 350 ezer főt, mely örömére egy szerencsés családot extra ajándékcsomaggal lep meg a Nagyszakállú.
Vadászat
Szervezett társasvadászat a Szilvásváradi Erdészet területén lesz 11.25-én, szombaton, amely a következő pontokat érinti:
- ZÖLD KERESZT: Katonasíroktól Szilvásváradig; egész napos korlátozás
- PIROS KERESZT: Katonasíroktól Vanna rétig; korlátozás 8:00-tól 12:00-ig
- KÉK- ÉS ZÖLD KERÉKPÁRÚT; korlátozás 8:00-tól 12:00-ig
Emellett még egyéni vadászatok is előfordulnak, így az erdő látogatását kérjük mindenhol 9 és 15 óra közé tervezni. Ettől kivételt képez a Mátrában megrendezésre kerülő éjszakai túraverseny, az I love Mátra szervezésében. Természetesen erdészeteink tudnak a túráról, a túra útvonalán és időtartamában vadászatot nem tartunk.
Erdei munkák
Nagy ütemben zajlik az őszi szezon egyik legfontosabb feladata, a csemeteültetés. Több, mint fél millió csemetét ültetnek el az EGERERDŐ Zrt. területén. Ehhez kapcsolódóan pedig számos kerítés épül az erdőben, hogy a csemetéket megóvjuk a vad által okozott károktól.
Programajánló
Több településen, így Felsőtárkányban is elkezdődik az adventi készülődés mézeskalács sütéssel és adventi táncházzal. A Gyógyvizek völgyében tovább folytatódnak a kemencés és borkorcsolya napok. A kulturális programok iránt érdeklődők is találnak kedvükre való kikapcsolódást, hiszen a gyöngyösi könyvtárban a magyar költészet megújítójára, Arany Jánosra emlékeznek a hétvégén.
Szép hétvégét kíván az EGERERDŐ Zrt.

 

 

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.