Hírek

Ideiglenes út vezet a barlanghoz

2017. okt. 25.

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye
2017. október 26.
Az erdészeti és turistaútjaink járhatók mind a Mátrában és a Bükkben is. A Gloriette-tisztásról az Istállós-kői-barlanghoz vezető kiépített nyomvonal, turistaút sérült, saját felelősségre járható. A Szalajka-forrás környékén a kidőlt fák összegyűjtése még folyamatban van. A forrás környéke fokozottan védett természetvédelmi terület, csak kézi erővel tisztítható. A barlang kényelmesebb megközelítése céljából egy szakaszon új nyomvonal kialakítását tervezzük, ami reményeink szerint biztonságosabb is lesz a korábbihoz képest. Addig is a felázott talajviszonyok mellett az út csúszóssá válhat, ezért javasoljuk, hogy csak megfelelő körülmények között induljanak el a barlanghoz! A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút jegypénztárában érdeklődjenek az aktuális járhatósági viszonyokról.

A Szabadtéri Erdei Múzeum felújítása folyamatban van, jelenleg csak az interaktív foglalkoztató rész látogatható. A megrongálódott szobrok egy része már a régi helyükön áll, és reményeink szerint az év végéig a munkálatok befejeződnek.

A Gloriette-tisztásról a faluba visszasétálók részére ajánljuk természeti látványosságainkat és a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot. A hétvégén tartják a VII. Sütőtökös napokat Szilvásváradon, így a nagyobb érdeklődésre számítva az erdei vasút járatai az utasforgalom növekedésével – a menetrendtől eltérően - gyakrabban járhatnak.

Október hava egy kicsit szomorkásan búcsúzik tőlünk a következő napokban. A hétvégén számíthatunk szeles időre, csapadékra, de a pompázatos színes őszi erdő így is csalogató lehet. Ne feledkezzenek meg a vasárnapi óraátállításról sem. Aki szabadtéri programot tervez, az EGERERDŐ Zrt. működési területén az alábbi programoknak lehet a részese.

Tart a vadászidény, így szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az erdei tartózkodásukat lehetőség szerint 9 – 15 óra közé időzítsék. Átfogó korlátozás nincs, a részleges és átmeneti korlátozások már a jövő héten is várhatók, hiszen indulnak a hajtó- és terelővadászatok. Az ország területén a vadászatok miatti korlátozásokról a www.mtsz.org honlapon tájékozódhatnak. Természetesen az EGERERDŐ Zrt. működési területén zajló vadászatokkal kapcsolatos korlátozások a saját közösségi oldalunkon is megjelennek. Megnyugtatásképpen szeretnénk jelezni, hogy a vadászatok általában nem a turistautak mentén folynak, de természetesen az erdőjárók és a vadászok részéről is fokozottabb elővigyázatosság szükséges ebben az időszakban.

A Mátravasút vonatai Gyöngyös-Mátrafüred vonalon menetrend szerint közlekednek. Ez a hétvége az utolsó az ősz folyamán, amikor Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz utazhatnak az erdei vasúton, legközelebb a Mikulásjáratok utasai élvezhetik az erdedi vonatozást.

Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo

Kellemes erdei élményeket kívánunk!
EGERERDŐ Zrt.

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.