Hírek

Használják ki az szép őszi időjárást, jöjjenek Szilvásváradra!

2017. nov. 03.

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény
2017. november 03.

Kisvasútjaink közül már csak a szilvásváradi működik a honlapunkon szereplő menetrend szerint. 

KISVASÚT MENETREND

Szilvásváradon a Gloriette-tisztásról az Istállós-kői-barlanghoz vezető kiépített nyomvonal, turistaút sérült, saját felelősségre járható. A Szalajka-forrás környéke fokozottan védett természetvédelmi terület, csak kézi erővel tisztítható meg a kidőlt fák ágaitól, mely munka folyamatos.
Az Istállós-kői-barlang megközelítése a régi nyomvonalon balesetveszélyes. Folyamatban van egy új, biztonságosabb nyomvonal kialakítása. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút jegypénztárában érdeklődjenek az aktuális járhatósági viszonyokról. Jegypénztár: 06-36-355-197
A Szabadtéri Erdei Múzeum felújítása szépen halad, az interaktív rész látogatható.
Hóval, faggyal, viharos széllel beköszöntött a november.  A magasabb csúcsokon már a hét elején havazott, azonban az igazi tél még várat magára, így érdemes a hétvégén is kilátogatni a szabadba.
Az erdészeti és turistaútjaink járhatók mind a Mátrában és a Bükkben. Sajnos a hétvégi viharos szél több helyen - főleg a tavaszi hókárban megsérült gyökérzetű állományokban - újabb fákat borított ki, de a héten a turistautak felszabadítása megtörtént!  

Novemberben elkezdődtek a hajtó- és terelővadászatok az egész országban. A mi területünkön hétvégre ezzel kapcsolatban nincs élő korlátozás. Az egyéni vadászatok miatt viszont kérjük az erdőlátogatókat, hogy   az erdei tartózkodásukat lehetőség szerint 9 – 15 óra közé időzítsék. Az ország területén a vadászatok miatti korlátozásokról a www.mtsz.org honlapon tájékozódhatnak.  

Szabadtéri programajánló:
November 3. és 5. között rendezik meg az Eger Rally-t, mely sok embert vonz az erdőben futó utak környezetébe. Mindenki vigyázzon testi épségére!
November 4-5-én Eger Nagydíj az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület szervezésében.
November 5-én Őszbúcsúztató forgatag Sirokban, a tájház udvarán és a csűrben, melyet az EGERERDŐ Zrt. is támogat.

Kellemes erdei élményeket, sok napsütést kívánunk!
EGERERDŐ Zrt.

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.