Hírek

Az Istállós-kői-barlang továbbra sem megközelíthető

2017. jún. 16.

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye
2017. június 16.
Az előttünk álló hétvégén az ország számos területén számíthatunk esőre, zivatarra, ennek ellenére, aki szabadtéri programot tervez, az EGERERDŐ Zrt. működési területén az alábbiakra számíthat. Az április végi és május eleji ítéletidő nyomai még látszódnak az erdeinkben, folyamatosan dolgozunk az erdei úthálózat megtisztításán.

A Mátrában az erdészeti és a turistautak járhatók. A korábbi fagyásnyomok miatt nem egyenletesen zöldülő erdő, júniusra már egységes zöld felületet mutat. Komolyabb útakadályokról nincsen tudomásunk, ettől függetlenül előfordulhat egy-egy bedőlt törzs illetve koronarész az ösvényeken. Sok, korábban meggyengült fa ugyanis eseti jelleggel ledőlhet/ett a legutóbbi ellenőrzésünk óta és ez akár később is bekövetkezhet. A Mátravasút vonatai mindkét vonalon, Gyöngyös-Mátrafüred valamint Gyöngyös – Szalajka-ház menetrend szerint közlekednek.

A Bükkben Szilvásvárad térségében a korábbi információkhoz képest történt néhány változás: a Bácsó-völgy: zöld kereszt útvonal felszabadításra került, teljes mértékben járható. A Tölgyes-orom: zöld sáv, Istállós-kő, Gloriette-tisztás: zöld háromszög, így az Istállós-kői-barlang továbbra sem érhető el. Várjuk a hatósági engedélyt, hogy a munkálatokat megkezdhessük. Amint a barlang újra megközelíthetővé válik, jelezni fogjuk. Az Ivánka-lápa sárga sáv gyalogosan járható. A Millenniumi-tanösvény már látogatható gyalogosan és a hétvégéken autóval is közlekedhetnek a fennsíkra vezető aszfaltos úton, amely engedély és díjfizetés köteles a Szalajka-völgy bejáratánál.

Figyelmükbe ajánljuk az erdei vasútvonalainkat Szilvásváradról a Szalajka-völgybe, ahol a Fátyol-vízesés ritkán látható vízhozammal páratlan látványt biztosít és Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal remek piknikező helyre látogathatnak és megtekinthetik a Vöröskő-völgyi erdei tanösvényt.

Általános tanácsok:
A hétvégére nincs általánosan kiadott tűzgyújtási tilalom, de kérjük, hogy tüzet csak kijelölt tűzrakó helyen gyújtsanak, és használat után oltsák el a tüzet, amiről érdemes meggyőződniük. Amennyiben komolyabb akadályozó tényezővel találkoznak, kérjük, hogy értesítsék erdészeti társaságunkat. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak.

Kellemes erdei élményeket kívánunk!
Egererdő Zrt.

 

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.