Hírek

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye (2017. 09. 22.)

2017. szept. 22.

A héten az ősz borús, esős oldala már megmutatta magát, s nem lesz ez másképp a hétvégén sem. Számíthatunk szeles időre, záporokra, de a napocska is előbújhat. Aki szabadtéri programot tervez, az EGERERDŐ Zrt. működési területén az alábbi programoknak lehet a részese.
Az ősz a vadászati idény kezdete, így szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az erdei tartózkodásukat lehetőség szerint 9 – 15 óra közé időzítsék. Átfogó korlátozás nincs, a részleges és átmeneti korlátozások is csak novembertől, a társas vadászatok beindulásával várhatók.
Egy tipp az állami erdőterületek térképi megjelenítésének az erdoterkep.nebih.gov.hu oldalon lehetséges a tulajdonforma szűrő beállításával, ahol az EGERERDŐ Zrt. által kezelt erdőterületek kirajzolódnak. Vadászati szempontból a területeinken vagy saját vadászat vagy bérvadászat folyhat. Egy további szűrő beállításával akár közjóléti létesítményekre is rákereshetnek. Az alaprétegeknél pedig a turistautakat is rávetíthetik. Térképi megjelenítésre a tényleges korlátozás időszakában kerül sor. Az ország területén a vadászatok miatti korlátozásokról a www.mtsz.org honlapon tájékozódhatnak.
Megnyugtatás képen szeretnénk jelezni, hogy a vadászatok általában nem a turista utak mentén folynak, de természetesen az erdőjárók és a vadászok részéről is fokozottabb elővigyázatosság szükséges ebben az időszakban. Tudniuk kell, hogy az EGERERDŐ Zrt. erdész és vadász szakemberei már korábban előkészítették a vadászatokat. Fontos, hogy a kirándulók figyelembe vegyék felhívásunkat, hiszen ellenkező esetben veszélyeztetik a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását.
Az erdészeti és turistaútjaink egy kivételével járhatók mind a Mátrában és a Bükkben is. A Gloriette-tisztásról az Istállós-kői-barlanghoz vezető turistaút megtisztítása megtörtént, de a meredek út mellől a korlát és a lépcsőfokok még hiányoznak, ezért fokozottan balesetveszélyes. Amennyiben ezek helyreállítása megtörtént, jelezni fogjuk. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút utasai részére így a faluba vissza vezető út mentén ajánljuk természeti látványosságainkat és a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot megtekinteni.
A Mátravasút vonatai Gyöngyös-Mátrafüred és a Gyöngyös-Szalajkaház vonalon menetrend szerint közlekednek.
Ha pedig egy kis erdei vonatozásra vágynak, Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal már csak szabad- és munkaszüneti napokon számolhatnak. A 2017. szeptember 23-i Szarvasbőgés a Stimecz-háznál programra már elkeltek a helyek. A jelentkezés lezárult.
Az országos tűzgyújtási tilalom a múlt héten feloldásra került, így a kijelölt tűzrakó helyeken, újra van lehetőségük egy kis erdei bográcsozásra, vagy szalonnasütésre, ha a túra közben megéheznének. Fontos, hogy a tűz eloltása után, mielőtt a területet elhagyják, győződjenek meg arról, hogy ténylegesen sikerült a tüzet eloltani.  
Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo
Kellemes erdei élményeket kívánunk!

 

 

EGERERDŐ Zrt.

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.