Hírek

A lezárás a hétvégén is érvényben marad

2017. júl. 14.

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye

2017. július 14.

Az előttünk álló hétvégén, az ország területén szelesebb, csapadékosabb időre - korábbi kánikulai meleghez képest- hűvösebb időre számíthatunk. Talán ezért érdemes túrázni. Aki szabadtéri programot tervez, az EGERERDŐ Zrt. működési területén az alábbiakra számíthat.

Az erdészeti és turistaútjaink egy kivételével járhatók mind a Mátrában és a Bükkben is. A sokak által kedvelt turisztikai célponthoz, az Istállós-kői-barlanghoz, a Gloriette-tisztásról induló turistaút még mindig nem járható. A Szilvásváradi Állami Erdei Vasút utasai részére így a faluba vezető út mentén ajánljuk természeti látványosságainkat és a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot.

A Mátravasút vonatai Gyöngyös-Mátrafüred és a Gyöngyös-Szalajkaház vonalon menetrend szerint közlekednek. Jó hírünk a mátrai túrázók részére, hogy a Mátrafüredi Erdészetünk közjóléti berendezések felújítását kezdte meg a közelmúltban. Elsőként Lajosházán, a kisvonat megállójánál készült el az átjáró a nagy patakon. Erős, masszív hidat építettek a régi helyett. Az erdei létesítmények közjóléti felújításait közmunkások bevonásával végzik, és összesen 7 híd újul meg a nyár folyamán, valamint több turisztikai táblát és térképet is kihelyeznek. A karbantartási munkák közel 5 millió forintból valósulnak meg.

Felsőtárkányból a Stimecz-házhoz közlekedő erdei vasúttal remek piknikező helyre látogathatnak és megtekintik a Vöröskő-völgyi erdei tanösvényt, de ne felejtsék, hogy országos tűzgyújtási tilalom van érvényben! Ennek értelmében tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon. Mégsem kell azonban reggeli kávé és meleg étel nélkül maradniuk az erdőben túrázóknak, hiszen – az erdőtörvény alapján – gáz égőfejet és zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszközt használhatnak, noha ezekkel is fokozott óvatossággal kell eljárniuk.

Útakadályokról nincsen tudomásunk, ettől függetlenül előfordulhat egy-egy bedőlt törzs illetve koronarész az ösvényeken. Sok, korábban meggyengült fa ugyanis eseti jelleggel ledőlhet/ett a legutóbbi ellenőrzésünk óta és ez akár később is bekövetkezhet.

Amennyiben komolyabb akadályozó tényezővel találkoznak, kérjük, hogy értesítsék erdészeti társaságunkat. (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo

Kellemes nyári, erdei élményeket kívánunk!

 

 

© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.