Élmények

Faluséta és tematikus túrák Mókus bácsival

Április és október között tematikus túrákat vezet a híres Mókus bácsi a természet és az épített környezet szerelmeseinek Szilvásváradon. Előzetes bejelentkezés szükséges!


EGY ŐSI TELEPÜLÉS HELYTÖRTÉNETÉNEK MEGISMERÉSE
FALUSÉTA SZILVÁSVÁRADON

Indulás az Önkormányzattól
A régi település elhelyezkedése, a paraszti építészet megmaradt remekei, a hagyományos telekelrendezés bemutatása, a korral járó átalakítások, felújítások hatásai és eredményei. Az Orbán-ház kiállításának fakultatív megtekintése. Belépő:300/200 Ft.
Református Kerektemplom
Európa legnagyobb Református Kerektemplomának a bemutatása, a csodálatos akusztika megtapasztalása. Magyarország legrégebbi harangjai között jegyzett Szilvásváradi Öregharang bemutatása. Belépő: 100/50 Ft/fő.
A kastély és a park
Az egykor Keglevich – Erdődi – Wessely – Pallavicini tulajdonban lévő kastély bemutatása kívülről és a több fakülönlegességgel rendelkező, Heves-megye legnagyobb belterületi védett területeként nyilvántartott kastélypark megnézése.
Lipicai múzeum-együttes
A kastély istállójában kialakított múzeum a Lipicai ló történetét mutatja be, a törzsmének istállójával és a jelképes lótemetővel. Az Állami Ménesgazdaság területén Kocsimúzeum látható. A belépők múzeumonként 400/300 Ft.(2008-ban)
A Grófné útja
A kiemelkedő területről látható régészeti lelőhelyek bemutatása és a lelőhelyekhez kapcsolódó történetek ismertetése. Az íjászpálya megtekintése.
Visszatérés
A visszafelé úton a tanösvény elején lévő kőzettár, a Lovas-pálya, mint régészeti lelőhely, az Akasztófák alja nevezetű emlékhely megtekintése, a panoptikum fakultatív látogatása (belépő: 300 Ft) után érünk vissza a kiindulópontra.
Táv 3 km. Időigény kb. 2-3 óra. A vezetés díja csoportoknak (20 fő): 400 Ft/fő


Bejelentkezés és bővebb információ: Regős József (Mókus bácsi) Tel.: +36 30 491 65 31

Mókus bácsi további túraajánlatai!

 

Hasonló adatlapok, cikkek: « Barlangászat
© 2017 Szilvásvárad Önkormányzat. Minden jog fenntartva. Designed by swebdesign.hu
JA K2 Filter and Search - модуль joomla Продвижение

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.